Waarschoot – Tien vrachtwagens en honderd bestelwagens per dag voor post.

Bpost heeft een aanvraag voor een milieuvergunning ingediend bij de provincie voor haar nieuw distributiecentrum in de Priorijstraat in Waarschoot. Dat opende al begin juni de deuren en draait nu op volle toeren. En dat betekent ook heel wat beweging op de terreinen van het vroegere Creve Drinks.

De komst van Bpost naar Waarschoot veroorzaakte vorig jaar en begin dit jaar zowel discussie in de gemeenteraad als in de onmiddellijke buurt. Een bedrijf van die omvang dat zich vestigt in een KMO-zone was voor sommigen een doorn in het oog. De inwoners van de Priorijstraat verenigden zich in een actiecomité omdat ze vreesden voor lawaai-, licht- en geluidsproblemen.

Infovergadering

Het gemeentebestuur en Bpost susten de gemoederen tijdens een infovergadering waarop gesteld werd dat de druk op de buurt minimaal zou gehouden worden.

Enkele maanden later is het distributiecentrum operationeel en vraagt Bpost aan de provincie een milieuvergunning voor het complex. In die aanvraag is er uiteraard ook aandacht voor het mobiliteitsaspect. Elke dag komt de gesorteerde post binnen vanuit Wondelgem (Gent X) om vervolgens verdeeld te worden in negen Meetjeslandse gemeenten. Volgens Bpost betekent dat dagelijks maximaal tien inkomende vrachtwagens en vijftien bestelwagens vanuit Wondelgem en 88 bestelwagens en honderd bromfietsen die vervolgens worden uitgestuurd in het Meetjesland. Maandelijks zou dat neerkomen op maximaal honderd vrachtwagens, zo’n 2.000 bestelwagens en 2.100 bromfietsen. Daarboven komen nog eens de voertuigen van de 150 personeelsleden, waarvan er maximaal honderd tegelijk per dag aanwezig zijn.

Nieuwe ontsluiting

Redelijk wat extra beweging in de Priorijstraat, maar ook in de Kapellestraat richting Hoekje, voorlopig de enige ontsluiting van de KMO-zone. In de toekomst moet daar verandering in komen. De gemeente en het Agentschap voor Wegen en Verkeer hebben een akkoord dat een extra ontsluiting richting de N9 moet kunnen.

Het actiecomité van de Priorijstraat was nog niet op de hoogte van de aanvraag en zal zich binnenkort beraden over een standpunt. Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 13 augustus.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts