Lembeke – Oude kranten, tijdschriften en seksfilms gestolen aan krantenwinkel

Ann Vandekeere, uitbaatster van een krantenwinkel in het dorp van Lembeke, is boos. Afgelopen weekend werd een deel van haar onverkochte persartikelen gestolen. “Het is niet voor het eerst dat ik slachtoffer word van kattenkwaad”, vertelt de vrouw.

Ann Vandekeere, sinds 1987 uitbaatster van een krantenwinkel in Lembeke, heeft het allemaal wel eventjes gehad. “Afgelopen weekend werd een deel van mijn onverkochte persartikelen gestolen. Spulletjes die we in de winkel niet verkopen, kunnen we op geregelde tijdstippen terugbezorgen aan het persagentschap. Dat is de firma die dagelijks onze kranten, tijdschriften en andere lectuur, dvd’s en video’s levert. Afgelopen vrijdag moesten we de onverkochte zaken terugsturen”, vertelt ze.

Traditioneel worden die in een groene plastiek bak gestoken. “Daarna gaat de bak in een afgesloten houten kist naast de deur van de winkel”, zegt de vrouw. “De chauffeur neemt die dan bij de volgende levering mee. In totaal zaten er twaalf kranten, 27 tijdschriften en enkele seksfilms in. Zaterdagmorgen lag een briefje in mijn kist van de chauffeur. Hij vertelde dat een deel van de kranten op de straat lagen. Van tijdschriften of films bleek geen spoor te zijn.”

Zestal jongeren

Vandekeere ging op zoek en vertelde haar verhaal aan de buurvrouw. Deze wist haar te vertellen dat zij een zestal jonge gasten had gezien die in de loop van de vrijdagnacht rond de kist waren geweest. “Kattenkwaad door hangjongeren”, zucht de winkeluitbaatster. “Het is niet voor het eerst dat ik hier last van heb. Eerder werd ook al eens een ruit van de winkel stukgegooid en werden de wieldoppen van mijn wagen gestolen. In al die jaren dat ik de winkel uitbaat ben ik reeds zes keer het slachtoffer geweest van een poging tot inbraak. Drie andere keren slaagden de daders wel in hun opzet.”

Vandekeere deed aangifte van de feiten. Burgemeester Filip Gijssels (Samen) heeft niet meteen weet van een probleem met hangjongeren in Lembeke, maar begrijpt de frustratie van de winkeluitbaatster.

“Naar aanleiding van de feiten van afgelopen weekend heb ik contact opgenomen met de politiediensten van onze politiezone” reageert Gijssels. “Zij hebben net als ikzelf geen indicaties dat een bende hangjongeren aan de slag zou zijn. Uiteraard wordt het geval van de jongste diefstal met de nodige aandacht bekeken. De politie verzekerde mij dat ze met het onderzoek naar de verdwenen kranten, tijdschriften en andere winkelwaar bezig waren.” Volgens berekeningen van de uitbaatster zou de waarde van de gestolen goederen om en bij 120 euro liggen.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts