Sint-Laureins: Sentse paling of ribbetjes eten?

Sint-Laureins viert feest op 1 augustus. Samen met Radio2 gaat de gemeente tweeëntwintig jaar terug in de tijd. De radiozender, ooit samen met de provincie Oost-Vlaanderen en Imewo, organisator van de wedstrijd “Een thuis voor een beeld” loopt in augustus alle winnaars af om er een dag lang radio te maken in de buurt van het gewonnen beeld.

“Onze gemeente komt als eerste aan bod” blikt schepen van toerisme Robert Soberon (N-VA) vooruit. “Als allereerste winnaar. Dit feit willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Een hele dag lang zijn er tal van activiteiten gepland in de buurt van de Oudemanskreek, vlak naast restaurant de Roste Muis. We willen graag onze gemeentelijke troeven uitspelen. Er staan diverse activiteiten op het programma. Sport, cultuur en jeugd slaan de handen in elkaar. Er zijn gratis optredens, helikoptervluchten ( zie eerdere bijdrage red ), oldtimerritten, sportinitiaties, springkastelen, een heuse boerenmarkt, een fototentoonstelling en live uitzendingen van Radio2.”

Paling of ribbetjes smullen

Wie feesten in Sint-Laureins zegt, zegt meteen ook paling- of ribbetjesproeven. “Over de middag kan iedereen aanschuiven voor een portie paling op Sentse wijze” gaat Soberon verder. “Wie geen paling lust kan ook kiezen voor ribbetjes. De feesttent waarin onze gezamenlijke horeca-uitbaters de lekkernijen klaarmaken is geopend van 12 uur tot 14.30 uur.” Inschrijven ( €18 per persoon ) is noodzakelijk en kan tot 28 juli via een mailtje naar dienstvrijetijd@sint-laureins.be Bellen kan naar 09-218.76.47. De inschrijving is pas geldig na storting van het verschuldigde bedrag op rekening BE85 7512 0138 8006  op naam van Toeristische Raad Sint-Laureins. Vermeld meteen ook paling op ribbetjes. De opbrengst gaat naar de dienst Oncologie AZ Alma en de Boezemvriendinnen.

BRON: www.nieuwsblad.be

 

Related posts