Evergem – Voor de 15e maal de “Europese Spelen voor Traditionele Sporten”

Voor de 15de maal organiseert de B.K.B. in samenwerking met VlaS de “Europese Spelen voor Traditionele Sporten”.

Met op zaterdag 12 augustus een sportieve hoogdag – 30 ste Kampioenschap van België krulbol – omkaderd met tal van nevenactiviteiten zoals een rommelmarkt met ± 350 standen en afsluiten met een barbecue en diverse optredens.

En op zondag 13 augustus een unieke combinatie van Internationale wedstrijden, wedstrijden voor specialisten en kennismakingsinitiaties voor recreanten en bezoekers.
Voor elk wat wils, waarbij onze bezoekers uitgenodigd worden deel te nemen aan een heuse Volkssport-zeskamp – Jubileum editie.

Naast het sportieve, kan men o.a. genieten van Dance-Explosion en GRATIS optredens van Johan Veugelers, Sam Gooris en Swoop.
Niet vergeten een kijkje te nemen in de molen van Doornzele waar de Expo Krulbol is opgesteld, om daarna aan te schuiven bij het “ Happy Augustijn Hour”.
Ook op maandag 14 en dinsdag 15 augustus nog tal van activiteiten! De moeite waard dus om even langs te komen!

Locatie: Evergem-Doornzele Dries
Met het prachtige groene kader is deze lange en brede dries het ideaal decor voor de Europese Spelen. Deze dries biedt met zijn 19 hectare, ruimte genoeg voor alle geplande activiteiten van de traditionele sporten en de randanimatie. Zijn centrale ligging maakt dat deze dries een belangrijke rol is blijven spelen in het gemeenschapsleven en in het bijzonder het ontspanningsleven.
De dries – evenals de molen – werden geklasseerd als beschermd landschap en monument.

Klik op onderstaande foto’s om het programma te bekijken.

Related posts