Zelzate – Na drie jaar opnieuw barbier in kanaalgemeente

Bijna dag op dag drie jaar na het sluiten van de laatste herenkapper, opent in Zelzate een nieuw kapsalon annex barbier.

Twee jaar nadat hij afstudeerde aan het Ten Doorninstituut in Eeklo start Navajo Van Audenaerde (22) een eigen kapsalon. Tijdens het laatste jaar van zijn opleiding liep hij stage in Lochristi en op De Katte, de laatste maanden van zijn laatste schooljaar versterkte hij al het team van Barbier Tom in Eeklo.

“Op 1 juli 2015 begon ik er in vaste dienst en precies twee jaar later was er mijn laatste werkdag”, zegt de Zelzatenaar.

In maart begon het bij Navajo te kriebelen om op eigen benen te staan. Aanvankelijk toonde hij interesse in een pand in de Kanaalstraat, maar de Grote Markt leek hem toch aantrekkelijker. “Daarom dat mijn rustdag, in tegenstelling tot de meeste kappers, op dinsdag zal zijn. Tijdens de wekelijkse marktdag op maandag kunnen de mannen naar hier komen terwijl hun vrouw op de markt loopt.” Zowel Tom, zijn vorige werkgever, als Navajo zelf beamen dat ze als vrienden uit elkaar gaan. “Op enkele klanten na komen we niet in elkaars vaarwater”, klinkt het bij beiden.

Slagerij en videotheek

Het pand op de Grote Markt deed vroeger onder andere dienst als slagerij, fruitwinkel en videotheek. En nu dus als barbiershop. “Het verschil met een herenkapper is dat er geschoren wordt op de oude manier: met kwast, open mes en warme doeken. Naast de kaptafels wordt er in het ruime pand ook plaats voorzien voor een toog en een poolbiljart. De opening is voorzien op 9 september, de eerste werkdag zal twee dagen later plaatsvinden.”

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts