Eeklo – Jong koppel nieuwe ambitieuze eigenaars Hotel Shamon

Windy Van Maele en Tomas De Baene zijn de nieuwe eigenaars en uitbaters van het charmehotel Shamon aan de Gentsesteenweg. Zij kochten het hotel en willen het niet alleen verder open houden, maar denken er ook aan om er een restaurant aan te koppelen.

Lang hebben Yves Deleyn en Shari Grijp niet moeten wachten op een koper en overnemer van hun fraaie hotel Shamon. Pas enkele maanden geleden vertelden ze in deze krant dat ze de zaak wilden overlaten, omdat ze hun gezinsgeluk (Shari is hoogzwanger) wilden laten primeren. In het Maldegemse koppel Tomas en Windy De Baene-Van Maele vonden ze jonge, ambitieuze opvolgers mét hotelervaring en met culinaire plannen. Bovendien behouden ze de naam van het hotel, en dat is voor Shari een hele opluchting.

Shari Grijp nam het hotel zeven jaar geleden over van haar moeder en vernieuwde het compleet in 2011. Hotel Shamon is een acht kamers tellend stijlvol charmehotel in de oude villa ‘Dageraad’. Deze villa is opgetrokken in art-nouveau stijl en getekend naar de hand van de architect Paul Gauchie. Tijdens de renovatiewerken van de inmiddels beschermde villa werden tekeningen van Gauchie zichtbaar.

Het hotel kreeg de naam ‘Shamon’, naar de beide dochters van de familie Grijp, die er destijds met een hotel is gestart: Shari en Manon. Het hotel is zeer populair in de zakenwereld en is geregeld volzet.

“Het zou gek zijn om zo’n klinkende naam te veranderen”, zegt Windy Van Maele. “Het is een gevestigde naam, met sentimentele waarde en bovendien bekt hij ook goed in andere talen. We gaan ook het concept van het hotel behouden, alleen denken we er serieus over na om er een restaurant aan te koppelen. Tomas en ik volgen allebei een cursus restauranthouder en in november zijn we afgestudeerd. Maar nu ligt de focus op het hotel. We zien de zomer als een inloopperiode, de officiële opening plannen we in september.”

Tomas is aan de slag in de wegenwerken, Windy heeft hotelervaring als medewerkster van Holiday Inn Expres Gent. “We droomden allebei van een B&B, maar het is een beetje groter uitgevallen”, zegt Tomas.

Het koppel komt er wonen. Yves en Shari zijn intussen verhuisd naar Adegem.

“We zijn zeer blij dat de verkoop zo snel is geregeld en dat het hotel wordt voortgezet”, zegt Shari. “Ik zou het jammer hebben gevonden als dat niet het geval zou zijn geweest.”

INFO

Hotel Shamon, Gentsesteenweg 28 Eeklo, 09-378.09.50. www.hotelshamon.be

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts