Bentille – Puin afgebrande Delhaize wordt nog deze week geruimd

Een dag na de hevige brand in de Proxy Delhaize in Bentille ligt de site er verlaten bij. Enkele buurtbewoners komen nog eens een kijkje nemen. “De opruimingswerken starten hopelijk nog dit weekend”, zegt uitbater Ken Last.

LEES OOK: Bentille – Zware brand legt Delhaize volledig in de as

Eén grote hoop verwrongen staal. Een gele bierkrat tussen het puin. Dat is wat er overschiet van de Proxy Delhaize winkel in Bentille. Het biedt een troosteloze aanblik. “Toch zullen we verder moeten”, zegt uitbater Ken Last. “Toen gisteren (woensdag, nvdr.) de brandweer aan het werk was, besef je eigenlijk niet goed wat je overkomt. Je laat die mensen hun werk doen. Je kan enkel toekijken. Het is pas nu dat je beseft wat je overkomen is. Hoe moet het verder met onze bouwplannen? Zullen die kunnen doorgaan? Vinden we een oplossing om een soort noodwinkel op te starten? Wat moet er met onze zeven personeelsleden gebeuren op korte termijn? Allemaal vragen die nu aan de orde komen.”

Snelle opkuis

Vandaag heeft Last overleg met de Delhaize-groep over hoe de zaak verder zal aangepakt worden. Samen met de uitbater hoopt ook de buurt dat er zo snel mogelijk een oplossing gevonden wordt. Heel wat mensen kwamen er hun dagelijkse boodschappen halen. “Waar moeten we nu heen?”, schrijven veel buurtbewoners op sociale media. Veel mogelijkheden heeft de Bentilse regio niet meteen. De dichtstbijzijnde warenhuizen liggen al snel op een zevental kilometer. “Dit is een ramp voor de oudere en minder mobile klanten die hier steeds om hun boodschappen komen” zegt een oudere dame.

De brandweer drong ondertussen aan op een snelle opkuis van de site. “De bluswerkzaamheden, net als het nablussen, hebben erg lang geduurd”, zegt kapitein Patrick Goossens. “Brandweerlui van de Kaprijkse hulpverleningspost werden rond 2 uur ’s nachts afgelost door collega’s uit Eeklo. Steeds opnieuw flakkerde het vuur op. Zelfs donderdagmorgen moesten we nog enkele kleine brandhaardjes doven. Naar schatting werd ruim een half miljoen liter water gebruikt om de brand onder controle te krijgen. Ondertussen werd aangedrongen bij de verzekeringen om de site zo snel mogelijk vrij te geven zodat ze kan opgekuist worden. Door de vele verschillende producten, winkel- en voedingswaren die in de brand gebleven zijn kan je enkel geurhinder of ongedierte krijgen.” Gisterenmiddag werden de nutsvoorzieningen alvast afgesloten. De gemeente Sint-Laureins bracht nadarhekken om de site af te grendelen.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts