Eeklo – Topchef kookt tijdens Herbakkersfestival

Het Herbakkersfestival pakt op 20 augustus niet alleen muzikaal uit, maar zorgt ook voor een culinaire verrassing. Topchef Sander-Jan Beirens en Pasta la Vista creëren tussen de Boelare en het Herbakkersplein een eetmarkt. “In onze ‘foodstreet’ geen streetfood, maar gerechten van topkwaliteit”, klinkt het.

“Festivalgangers willen meer dan een vettig frietje en een hamburger”, zegt Geert Faes van de vzw Bakfiets, de organisatie achter het Herbakkersfestival. Daarom krijgt de slotdag van het tweede Herbakkersfestivalweekend een culinair extraatje. De vzw Bakfiets vond drie enthousiaste partners voor een ‘foodstreet’: brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde, topchef Sander-Jan Beirens uit Sint-Laureins, die nog voor Sergio Herman werkte in diens voormalige restaurant Oud Sluis, en cateraar Pasta la Vista.

Van Steenberge wordt tijdens het laatste Herbakkersweekend op 18, 19 en 20 augustus de exclusieve bierleverancier en lanceert Baptist als de festivalpint. De brouwerij voorziet ook herbruikbare drinkbekers voor hun biertje, zodat het festival ook ecologisch goed scoort. Een beker zal 1,25 euro kosten. Die som krijg je na afloop in ruil voor de beker terug.

Luxueuze picknick

Helemaal top wordt de ‘foodstreet’ die Sander-Jan Beirens en Pasta la Vista zullen creëren op het Van Hoorebekeplein, tussen de festivalingang in de Boelare en het Herbakkersplein. Daar zullen tal van kraampjes staan die gerechten aanbieden aan zachte prijzen, maar telkens van topkwaliteit. Geen streetfood in de foodstreet dus. “Nieuw is ook onze picknickformule met Sander-Jan”, zegt Faes. “Normaal hadden we op zondagmorgen een ontbijt, dit keer wordt het een luxe-picknick met speciale mandjes gevuld met originele gerechtjes. Een picknickmandje kost 18 euro per persoon, voor kinderen is er voor 10 euro een even lekker buffetje.”

Tijdens en na de picknick wordt het (trouwens volledig anders aangeklede) Herbakkersplein omgetoverd tot een springparadijs met een hele pak springsensaties voor jong en oud. En als iedereen uitgesprongen is, wordt het tijd voor het muzikale lekkers: McMay, Yevgueni, Helsinki en Zornik.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts