Zelzate – Dieven zetten wagen zonder banden in drukke straat

Dieven zijn er in de nacht van maandag op dinsdag in geslaagd om vier banden en wielen te stelen van een wagen in de Veldbrugstraat in Zelzate.

Tanguy Delcour (22), die actief is als speler bij voetbalclub SK Wachtebeke, kon zijn ogen niet geloven toen hij gisterochtend zijn wagen zag staan enkele meters van zijn woning in de Zelzaatse Veldbrugstraat. Allevier de wielen én banden van zijn Peugeot 308 waren verdwenen. “Ik vond mijn wagen terug op enkele planken en kistjes”, zucht Tanguy, die de wagen nog maar net had gekocht. “Ik kocht de auto een maand geleden als jonge tweedehands. De banden waren wel gloednieuw. Het ging om banden van een speciale uitgave, maar ik begrijp echt niet waarom ze mijn wagen viseerden. Achter mij stond een veel duurdere Audi geparkeerd bijvoorbeeld. En hoe konden ze dit onopgemerkt doen? Het gaat hier om een dichtbewoonde straat.”

Tanguy haalde er onmiddellijk de politie bij en die zijn een onderzoek gestart naar de dieven. Tanguy kan zijn verzekering aanspreken voor de geleden schade, want die is natuurlijk navenant. “Niet enkel de banden en wielen zijn weg, de wagen werd ook op een vrij brute manier van de grond getild. En de objecten die ze onder de auto plaatsten om hem in de lucht te houden veroorzaakten verschillende blutsen en krassen.”

Was u getuige van deze diefstal of weet u meer? Neem dan contact op met de politie van de zone Puyenbroeck via het nummer 09-310.33.00. Buiten de kantooruren mag het noodnummer 101 gebeld worden.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts