Eeklo – Commissariaat politiezone Meetjesland Centrum klaar in zomer 2019

Met de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Van Damme – Politiesite’ zit het dossier van het nieuwe politiekantoor van Meetjesland Centrum in de laatste rechte lijn. “Begin volgend jaar starten de werken.”

Het dossier rond het nieuwe politiekantoor voor de zone Meetjesland Centrum sleept al lang aan. Nadat de voorbije jaren heel wat locaties naar voor werden geschoven, was er sprake van om het huidige en sterk verouderde kantoor aan de Tieltsesteenweg te renoveren. Maar vorig jaar werd uiteindelijk definitief gekozen voor een nieuwbouw op de plek aan de Raverschootstraat, waar vroeger de Landgraaf en E5 Mode huisden. De plek is ook gekend als de site ‘Van Damme’.

Er was maar één probleem: de terreinen zijn ingekleurd als woonzone, terwijl het huidige en aanpalende politiekantoor in een zone voor gemeenschapsvoorzieningen ligt. Het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan dat de bestemming van beide zones inwisselt, kreeg unaniem groen licht op de voorbije gemeenteraad.

8,5 miljoen euro

“Het plan zit nu ter goedkeuring bij de hogere overheid”, zegt burgemeester en voorzitter van de politieraad Koen Loete (CD&V+). “Nadien kunnen we het project toewijzen aan een architectenbureau.” Loete is erg tevreden dat het dossier bijna tot uitvoering komt. “Er zijn dertien jaar lang spelletjes gespeeld door verschillende partijen, niet enkel politieke. Maar dankzij consultant Henk Vincent, zonechef Antoinette Vanden Bossche en het politiecollege hadden we een ijzersterk dossier voor een nieuwbouw.”

De burgemeester hoopt nu dat de bouw van het nieuwe politiekantoor begin 2018 kan starten, zodat het tegen de zomer van 2019 operationeel is. Er is sprake van een kostprijs van 8,5 miljoen euro en voor het ontwerp moet het nieuwe politiekantoor van het Limburgse Bilzen als inspiratie dienen. “We hebben inmiddels vijf architectenbureaus aangeschreven, waarvan er vier zijn weerhouden”, besluit Loete. “Eén staat hoog geklasseerd. Na de keuze van het architectenbureau duiden we een aannemer aan op basis van de geraamde prijs en het lastenboek. Zo kunnen de werken begin volgend jaar starten.”

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts