Sas van Gent – Brug Sas-van-Gent maandag en dinsdag gesloten

Op 24 en 25 april zal de brug van Sas-van-Gent tijdens de daguren onderbroken zijn voor werken. Ook het scheepvaartverkeer zal er hinder ondervinden. Omrijden kan via Sluiskil.

Rijkswaterstaat, het uitvoerende agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Nederland, meldt dat er nu maandag en dinsdag werken zijn aan de draaibrug in Sas-Van-Gent. “Op beide dagen voert Rijkswaterstaat onderhoud en reparatiewerk uit”, staat te lezen op hun website. Het wegverkeer wordt er onderbroken tussen 8 uur en 16 uur op beide dagen. Tussen die uren kan er enkel scheepvaartverkeer zijn, na overleg, om 11 uur en om 14 uur.

Ook de Westsluis in het sluizencomplex van Terneuzen zal maandag 24 uur gesloten zijn waardoor er lichte hinder kan zijn voor het plaatselijke wegverkeer. “Rijkswaterstaat past de aandrijving, besturing en bediening van de noordbrug aan en voert de nodige testen uit”, staat op de site.

Voor beide werken is een omleiding voorzien ofwel via de brug van Sluiskil ofwel via de Sluiskiltunnel. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat chauffeurs ook gebruik zullen maken van Zelzate-brug of zelfs de Zelzatetunnel wat dan weer een verhoging van de verkeersdrukte kan meebrengen.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts

One Thought to “Sas van Gent – Brug Sas-van-Gent maandag en dinsdag gesloten”