Evergem/Zelzate – BRUGGEN EN TUNNELS moeten R4 veiliger maken

Vanaf de aansluiting op de expresweg (E34) tot aan het kruispunt met de Zeeschipstraat in Wondelgem bestaan op de R4-west zeven knooppunten. Daarvan is enkel de verkeerswisselaar Ovaal van Wippelgem gerealiseerd en is de ontsluiting van de bedrijvenzone Rieme-Noord in uitvoering. De vijf overige kruispunten zullen wellicht vanaf 2021 geleidelijk worden aangepakt.

“Het doel van die werken is de ombouw van de R4-west naar een primaire weg. Daarvoor moeten de bestaande kruispunten met verkeerslichten verdwijnen. Als alternatief is op sommige plaatsen een brug of tunnel gepland. Andere kruispunten worden afgesloten. Bovendien zijn langs, over en onder de R4-west veilige fiets(snel)wegen voorzien”, zei Sylvie Syryn, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) tijdens een eerste infomarkt in een reeks van vijf, die gehouden werd op het kasteeldomein van Wippelgem. Nog tot 31 mei loopt een openbaar onderzoek.

INFO

Infomarkt donderdag 20 april in het gemeentehuis van Zelzate en maandag 24 april in cultuurhuis Safarken in Wachtebeke, telkens van 16 tot 21 uur. Meer info op www.wegenenvekeer.be/R4WO

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts