Meetjesland – Krekenhappening op 1 mei

Het Meetjeslands Krekengebied is een uitgestrekt, uniek landschap waar de invloed van de zee bepalend was voor het huidige uitzicht. Geniet op de Dag van de Arbeid (maandag 1 mei) van de polders en hun eigenzinnige karakter. Die dag kan je de omgeving van de Boerekreek in Sint-Laureins immers op een unieke manier beleven.

Vroeg uit de veren…

Tijdens een dauwtrip steek je de kreek over per kano. Een natuurgids laat je tijdens het ochtendgloren luisteren en kijken naar de ontwakende natuur. De eerste vogels, het ruisende riet, de bloemen die hun blaadjes openvouwen naar het zonlicht. Deelname kost 6 euro per persoon (4 euro tot 12 jaar). Aansluitend is er de mogelijkheid om te ontbijten in restaurant Polderzicht voor 16 euro (12 euro tot 12 jaar). Inschrijven voor de dauwtrip en/of het ontbijt is noodzakelijk. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet om je in te schrijven.

 

… of liever op ’t gemak de dag verwelkomen

In de namiddag kan je vrij vertrekken tussen 13u en 15u voor een wandellus van 7 of 11 kilometer in de omgeving van de Boerekreek. Onderweg zijn enkele stops voorzien waar je met al je zintuigen kan genieten van het krekengebied: kijken, voelen, proeven… Durvers kunnen de kreek per kano oversteken. Inschrijven voor de Krekenhappening is niet nodig. Starten doe je aan het Provinciaal Sportcentrum De Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo, waar je een routeplannetje krijgt. Deelname kost 2 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 1 euro.

 

Praktisch

Lees meer en schrijf je in via www.NPMeetjesland.be/proefvandekreken, meetjeslandsekreken@gmail.com of bel naar Bart Vandevoorde op 0472 47 26 63.

 

Related posts