Eeklo – Dievenbende rooft drie bestelwagens leeg

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag maar liefst drie keer toegeslagen bij lokale zelfstandigen. Telkens braken ze een bestelwagen open en gingen ze aan de haal met een heleboel werkmateriaal. “Gelukkig kan ik rekenen op mijn collega’s”, zegt slachtoffer Pieter Van Moorleghem.

De politie van de zone Meetjesland Centrum kreeg gisterochtend op korte tijd drie meldingen van inbraken in bestelwagens. Twee zelfstandigen in de Oostveldstraat en één in de Roze merkten allen op dat hun bestelwagen was opengebroken. De buit bestond telkens uit werkmateriaal.

“Ze hebben echt alles meegenomen, mijn camionette is volledig leeggeroofd”, zegt Pieter Van Moorleghem van verwarming- en sanitairbedrijf Chaud Comfort in de Oostveldstraat in Eeklo.

“Ik wist dat ik moest opletten voor dieven dus ik plaatste mijn bestelwagen telkens dicht bij de wagen van mijn vriendin en met de schuifdeur dicht tegen een struik. Zo zouden ze moeilijker kunnen inbreken, maar dat hield hen duidelijk niet tegen”, zucht Pieter.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts