Bassevelde – Bakker Bertie bakte afscheidstaart Tom Boonen

Bakker Bertie Van Zele uit Bassevelde bakte de taart voor het afscheidsfeest van Tom Boonen. Bertie was gevraagd door Quick Step, het team van de (ex-)renner.

“Ik maak vaker speciale taarten. Via Facebook waren de ploegleiders bij mij terechtgekomen”, zegt hij. “Ze gaven richtlijnen hoe de taart er moest uitzien. Ik verwerkte de kasseien, de piste en een mooie foto van Tom Boonen in de taart. De fietsen op de taart zijn met de hand gespoten.”

Bertie mocht niet alleen bakken en creëren, hij mocht zondag ook meefeesten. “Omdat we ook de broodjes voor bij het voorgerecht leverden waren we er van in het begin bij, en mocht ik samen met mijn zoon het hele feest meebeleven. Het binnenbrengen van de taart was een kippevelmoment. Daarna heb ik samen met Tom de taart aangesneden. Lore fluisterde mij toe dat ze heel graag taart eet. Ook de ploeg was zwaar onder de indruk van het resultaat. Ze zijn van plan om in de toekomst nog te bestellen. Als kleine bakker ben ik heel fier dat mijn ambachtelijk werk zo gewaardeerd wordt.”

BRON : www.nieuwsblad.be

Related posts