Maldegem – Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis te koop

Het gemeentebestuur zet het Oud Schepenhuis en het aanpalende Oud Stadhuis aan de Marktstraat in de vitrine. De instelprijs is 650.000 euro.

Het Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis worden verkocht omdat ze geen functie meer hebben voor het gemeentebestuur. “De gemeente wil zo besparen op onderhouds- en energiekosten van gebouwen die niet langer gebruikt worden”, zegt burgemeester Marleen Van den Bussche (CD&V).

De eerste zitdag van de openbare verkoop heeft plaats op donderdag 4 mei om 14.30 uur in Café De Gouden Leeuw aan de Marktstraat. De instelprijs is 650.000 euro. “De opbrengst wordt geïnvesteerd in nieuwe duurzame projecten”, zegt de burgemeester.

Wie voor de verkoop het gebouw eens van binnen wil opmeten, kan terecht op twee kijkdagen: eentje is vandaag woensdag tussen 14 en 16 uur, de tweede is op zaterdag 29 april. Er kan ook een afspraak gemaakt worden via de gemeente op het nummer 050-72.86.08.

De nieuwe eigenaar koopt alvast een stevig stuk Maldegemse geschiedenis. Het Oud Schepenhuis werd in 1525 opgetrokken onder impuls van Jacob van Halewijn, die Heer was van Maldegem.

Vòòr het Schepenhuis bevond zich een waterput en stond ook de Maldegemse schandpaal. Het Schepenhuis werd in 1930 bijna volledig herbouwd. Het aanpalende Oud Stadhuis werd in 1653 gebouwd als conciërgerie en herberg met raadzaal voor het schepenhuis.

“Het Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis werden in 2004 beschermd als monument met een beschermd stads- en dorpsgezicht”, besluit burgemeester Van den Bussche.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts