Assenede – Dieven stelen drie wagens om vitrine kledingwinkel te rammen

Dieven braken in de nacht van dinsdag op woensdag binnen bij kledingwinkel Kovaloff Men in de Stoepestraat in Assenede. Ze ramden de deur open met een gestolen jeep en gingen aan de haal met kleding. Even voordien hadden ze twee wagens gestolen bij garage Hinssen iets verderop.

Drie gestolen wagens en een ravage in een kledingwinkel. Dat is het trieste resultaat van een rooftocht van enkele criminelen door Assenede in de nacht van dinsdag op woensdag. De politie werd eerst op de hoogte gebracht van de ramkraak in Kovaloff Men, een bekende kledingzaak in de Stoepestraat, vlak voor het kruispunt van de E34. Dieven reden er met een zware wagen de deur aan diggelen en gingen aan de haal met een heleboel kledingstukken. Om aan de winkel te geraken, forceerden ze eerst een automatische poort. Voor de eigenaars is het de zoveelste ramkraak in enkele jaren tijd. Al snel werd duidelijk dat de dieven niet alleen daar toesloegen.

Oudere modellen

Diezelfde nacht verdwenen bij garage Hinssen in de Trieststraat in Assenede, op enkele honderden meter van de kledingzaak, twee wagens. “Twee oudere modellen die klaarstonden voor een opkoper”, zegt zaakvoerder Marc Hinssen. “De dieven kropen over een hek, forceerden onze poort van binnenuit en gingen ervandoor. De daders zijn te zien op camerabeelden, maar wat zijn we daarmee? Ik ben al blij dat ze niet in de zaak hebben ingebroken. Maar het is duidelijk dat het de dieven niet per se om de wagens te doen was.”

Batterij overgeplaatst

Inderdaad, zo blijkt, want na de diefstal in de garage reden de dieven richting de Vrijestraat in Assenede. Ze hadden namelijk een ander doelwit in het vizier: een zware terreinwagen op de oprit van een gezin in de Vrijestraat. “Die jeep staat al een jaar stil op onze oprit”, zegt eigenares Francesca C. “Ze knipten eerst het slot van ons hek door, plaatsten vervolgens de batterij van onze andere wagen over in de jeep en zijn dan gevlucht. Alles moet heel stil gebeurd zijn want zowel onze hond als die van de buren gaf geen kick”, zegt Francesca.

Sas van Gent

Met de jeep ging het richting Stoepestraat om toe te slaan in de kledingwinkel. Na de ravage en de diefstal ging de vlucht niet richting autosnelweg E34, maar opnieuw richting de grens met Nederland. Gistermiddag werden de terreinwagen en twee andere wagens dan ook aangetroffen door de Nederlandse politie aan de begraafplaats van het Nederlandse Sas van Gent, op zo’n 175 meter van de Belgische grens. Een wandelaar vond het vreemd dat een van de portieren open stond. De wagens waren voorzien van geschrapte nummerplaten. Maar van de daders zelf ontbreekt voorlopig elk spoor. Het onderzoek is in handen van het parket Oost-Vlaanderen afdeling Gent. Zij bevestigen de feiten, maar willen geen verdere details kwijt om het onderzoek niet te schaden.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts