Evergem – Buitenspeeldag op 19 april

Op woensdag 19 april is het weer Buitenspeeldag aan de terreinen van Sportcentrum Hoge Wal. De gemeente Evergem voorziet tientallen gratis activiteiten tussen 13 en 17 uur voor kinderen van 3 tot 14 jaar.

Er zijn heel wat jeugd- en sportverenigingen aanwezig. De kinderen kunnen zich uitleven op verschillende springkastelen en hindernisbanen, laten schminken, met een go-cart rijden, kampen bouwen en nog veel meer. Er is een kleuterhoek voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Kinderen kunnen er vrij rondlopen maar voor jonge kinderen is een begeleider aangeraden.

Kom met de fiets want de politie zorgt voor een fietsparcours en bovendien kan je er je fiets gratis laten labelen.

 Dopjesactie

Dit jaar is een heuse dopjesactie gekoppeld aan de Buitenspeeldag. De gespaarde dopjes gaan naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Die honden helpen blinde en slechtziende personen.

Het centrum verkoopt de dopjes en in ruil krijgen ze een hond. Die hond krijgt training, eten en de dierenartskosten worden vergoed. Voor één zo’n hond heeft het centrum maar liefst 68.000 kilogram dopjes nodig.  Meer informatie over deze dopjesactie vind je op de website onder https://www.evergem.be/nieuwsdetail.aspx?id=5010.

Related posts