Eeklo – Nu al klachten over wegdek in pas heraangelegde Kriekmoerstraat

Nauwelijks enkele maanden na de heraanleg begint de Kriekmoerstraat al enkele gebreken te vertonen. “De aanleg is niet gebeurd volgens de regels van de kunst”, zegt schepen van Openbare Werken Christophe De Waele (Open VLD).

In de zomer van 2016 startte Aquafin met grote rioleringswerken in de Kriekmoerstraat. De klus duurde vier maanden, waarna het wegdek door een aannemer een nieuw laagje asfalt kreeg en ook de voetpaden en opritten werden weer aangelegd.

In november ging de weg open voor het verkeer, maar nu al beginnen enkele gebreken de kop op te steken. Hier en daar is een barst in het wegdek op te merken, er zijn lichte verzakkingen en sommige voetpaden en opritten liggen lager dan de weg waardoor regenwater er blijft staan.

Genoeg voor het stadsbestuur om alvast een proces- verbaal op te maken. “De gebreken zijn niet dramatisch, maar laat ons toch maar zeggen dat sommige zaken niet volgens de regels van de kunst zijn gebeurd”, zegt schepen van Openbare Werken Christophe De Waele (Open VLD).

“Zo is er bijvoorbeeld al sprake van winterschade zoals scheuren en dat na één winter. Het kan niet dat de stad voor die herstellingen duizenden euro’s zou moeten betalen.”

Wie is aansprakelijk?

Het stadsbestuur zal nu de gebrekkige werken oplijsten. “Dan wordt bekeken wie aansprakelijk is. Die zal de fouten moeten herstellen of heruitvoeren”, zegt De Waele.

Wat als er discussie is tussen de aannemer en de stad over de verantwoordelijkheid voor de fouten? “Dan zal een expert moeten worden aangesteld. Vaak duren de procedures langer wanneer het gaat om kleine, bijna niet zichtbare fouten, maar het is altijd beter om tot een vergelijk tussen beide partijen te komen. Ook voor de aannemer is dit beter, want zulke zaken beschadigen zijn reputatie bij de diverse besturen.”

“Daarbij moet ook gezegd worden dat de Kriekmoerstraat er momenteel een pak beter bij ligt dan voorheen en ook bij de bewoners is er een algemene tevredenheid over de werken”, besluit De Waele.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts