Sleidinge – Wagen in woning gekatapulteerd: huis onbewoonbaar

Op het kruispunt van Zwaantje en de Wellingstraat in het Oost-Vlaamse Sleidinge had een ongeval van dinsdagochtend zware gevolgen. Een van de wagens werd er rond 9 uur tegen een woning op de hoek van het kruispunt gekatapulteerd, waardoor de woning onbewoonbaar is. De bestuurder die aangereden werd, raakte zwaargewond.

“Mijn man doet nachtwerk en lag slechts twee uur in bed, toen hij door een harde klap werd gewekt”, zei de bewoonster van het zwaar beschadigde huis. “Hij kon nog enkel langs de achterdeur naar buiten en zag dat een auto tegen de woning was geknald.”

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De bestuurder van de BMW die uit de Wellingstraat kwam en na de aanrijding tegen de woning belandde, raakte door de klap zwaargewond. Het gaat om een 65-jarige man uit Ertvelde. De BMW werd in de flank gegrepen door een 34-jarige vrouw uit Sleidinge, die met waar wagen van haar baanvak afweek.

Noodwoning

De brandweer van Gent kwam ter plaatse en stutte de woning. Het gezin met twee kinderen van 10 en 12 moest op zoek naar tijdelijk onderdak, maar OCMW-voorzitter Kurt Moens (N-VA) bracht goed nieuws. Het getroffen gezin kan voor al zeker twee maanden terecht in een crisiswoning van het OCMW.

In de buurt groeit het ongenoegen over de onveiligheid in de bewuste bocht. “Veel bestuurders rijden hier veel sneller dan de toegelaten 70 kilometer per uur. De politie zou hier meer snelheidscontroles moeten uitvoeren”, klinkt het bij omwonenden.

BRON: www.nieuwsblad.be

 

Related posts