Waarschoot – Action en Bel&Bo samen langs N9

Wat al enige maanden werd gefluisterd is nu ook officieel: discountwinkel Action en kledingzaak Bel&Bo komen naar Waarschoot. Ze trekken immers samen naar een pand in aanbouw langs de Hendrik Consciencelaan (N9), naast Bulté Fashion Store.

Toen in het najaar van 2016 de grote villa langs de N9 naast Bulté tegen de grond ging, gonsde het al van de geruchten dat zeker prijzenkraker Action en misschien ook wel kledingketen Bel&Bo naar het stuk grond zouden trekken.
De sloop- én bouwvergunning werden telkens aangevraagd via een ontwikkelaar uit het Pajottenland. Dat bedrijf was dan wel gespecialiseerd in winkelruimtes, toch bleef een bevestiging uit.
“Wij doen nooit mededelingen over onze expansie- of verhuisplannen en/of de status daarvan”, klonk het begin dit jaar bij Action.

Midden juni

Maar na een sloop- en bouwvergunning via een ontwikkelaar vroeg Action wel in eigen naam een sociaal-economische vergunning aan bij de gemeente Waarschoot.
Vrijdag kwam dan ook de bevestiging vanuit het bedrijf. “We hebben inderdaad de intentie om een winkel te openen in Waarschoot. De openingsdatum ligt nog niet voor de volle honderd procent vast, maar dat zal naar verwachting midden juni zijn”, zegt daarover communicatiemedewerkster Ellen Harms–de Wit.
Action krijgt op die locatie het gezelschap van kledingketen Bel&Bo. Zij sluiten binnenkort hun vestiging in de Stationsstraat in Eeklo om de stap naar de N9 in Waarschoot te zetten.

Parkeergelegenheid

“Als we een filiaal sluiten zijn daar uiteraard steeds verschillende redenen voor, maar een van de redenen is zeker parkeergelegenheid”, zegt Isabel Van Meirhaeghe, marketingmanager van Bel&Bo. Nu moet Bel&Bo het doen met een betalende parkeerstrook voor de deur, in Waarschoot zouden ze een gedeelde parkeerplaats hebben met Action.
“Het is geen strategie, maar wel een trend om met andere winkels in een goed bereikbaar complex te trekken”, zegt Van Meirhaeghe. Bel&Bo heeft nog geen datum vastgelegd voor hun verhuizing.

Bel&Bo heeft naast Eeklo ook vestigingen in Maldegem, Aalter, Zelzate en Deinze. Action zit voorlopig enkel in Maldegem en Deinze.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts