Eeklo – Koffiehuis Argus stopt ermee, De Witte Zwaan koopt pand

Nog voor de zomer gaat Koffiehuis Argus in de Boelare dicht. Gezondheidsproblemen dwingen Peter en Petra Van Massenhove om er mee te kappen. Pieter-Jan en Nele Goemaere, de buren van De Witte Zwaan, kopen het pand.

Het hing al een tijdje in de lucht dat Peter Van Massenhove en zijn echtgenote Petra De Meyere hun Koffiehuis Argus in de Boelare zouden stopzetten. Peter sukkelt met zijn gezondheid door het vele staande werk, maar wilde zijn 25 jaar Argus rondmaken. Argus groeide in die 25 jaar uit tot een van de topzaken van Eeklo door het creatieve vakmanschap van patissier-chocolatier Peter en de gezamenlijke ijver van Peter en Petra om altijd voor zelfgemaakte producten te kiezen.

“Na mijn laatste operatie aan de benen, nu twee jaar geleden, besloten we om ermee te stoppen”, zegt Peter. “Maar ik wilde het wel volhouden tot onze 25ste verjaardag, dus we hadden tijd om een goede koper te zoeken. Één ding stond vast: wie in dit pand na ons komt, zal niet meer de naam Argus mogen gebruiken. Als wij ermee stoppen, stopt ook Argus.”

Peter en Petra zijn trots op wat ze op die kwarteeuw hebben opgebouwd, maar Peter had graag wat meer uitdaging op vlak van desserts en patisserie gehad. Maar de klanten lustten ook de slaatjes en andere snacks.

Uiteindelijk verkochten Peter en Petra hun pand aan hun jonge buren Pieter-Jan en Nele Goemaere-Van Den Berghe, die vier jaar geleden de familiezaak Koffiebranderij De Witte Zwaan verderzetten. “We beseffen dat we heel vroeg deze nieuwe investering doen”, zegt Pieter-Jan. “Maar dit is een unieke kans. We maken er een plaats van waar de koffiebeleving centraal zal staan. We zijn nog volop aan het plannen, maar zo zal er zeker een kleine koffiebrander in de zaak te zien zijn.”

“En ook de winkel heeft wat ademruimte nodig. We doen die investering omdat we echt geloven in onze slaagkansen hier in Eeklo”, vult Nele aan. Hoe de toekomst van Peter en Petra Van Massenhove eruit zal zien, ligt nog niet vast maar de kans is groot dat een job als patissier-chocolatier in poleposition ligt.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts

One Thought to “Eeklo – Koffiehuis Argus stopt ermee, De Witte Zwaan koopt pand”

  1. bedankt voor de informatie zo blyf ik van alles een beetje op de hoogte