Assende – Prins Dewa I krijgt gemeentesleutels

Terwijl Prins Dewa I de sleutels van Assenede in ontvangst mocht nemen op het gemeentehuis van Assenede, kijkt de gemeente reikhalzend uit naar de 80ste carnavalsstoet op zondag 5 maart aanstaande.

“Vanaf vandaag zijn jullie een week lang baas over onze gemeente.” Woorden die burgemeester Pilippe De Coninck afgelopen zondagmorgen uitsprak op het gemeentehuis van Assenede. “Ik wil jullie de sleutels van onze gemeente graag overhandigen. Zorg er voor dat prins Dewa omringd is door een goede raad van wijzen. Een gemeente besturen is geen gemakkelijke taak. Ik kan jullie wel enkele goede tips geven.” Wat deze waren wilde De Coninck niet meteen verklappen voor een volle zaal, maar sprak prins Dewa I even onder vier ogen tijdens de bijhorende receptie na de plechtigheid.

39 praalwagens

“Wij kijken alvast uit naar de carnavalsstoet van volgende zondag” vertrouwde de prins ons toe. “Volgende zondag, 5 maart, trekt de stoet al voor de 80ste keer door de straten van Assenede. “We zijn heel blij te kunnen aankondigen dat er niet minder dan 39 praalwagens en verengingen in de stoet zullen meelopen. Maar voor het zover is zijn er nog heel wat activiteiten in onze gemeente.” Prins Dewa I mocht tijdens de overhandiging van de sleutels rekenen op de aanwezigheid van heel wat prominenten. Tal van voormalige Asseneedse prinsen en keizers waren aanwezig. “We gaan er een feestelijke bedoening van maken” vertrouwden ze ons in koor toe.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts

One Thought to “Assende – Prins Dewa I krijgt gemeentesleutels”