Eeklo – Drie weken werken en verkeershinder aan Ringlaan

Na de aanleg van de rotonde aan AZ Alma starten de werken aan de Ringlaan tussen rotonde en Nieuwendorpe. Die duren drie weken en zorgen voor heel wat verkeershinder. Vanaf maandag is er geen kruisend verkeer met de Raverschootstraat meer mogelijk.

Nu de werken aan de rotonde ter hoogte van het nieuwe ziekenhuis AZ Alma bijna zijn afgerond, is het tijd voor de volgende fase tussen de rotonde en Nieuwendorpe. AWV startte met de aanleg van de rotonde op maandag 10 oktober 2016 en eindigt die begin maart . Net op tijd voor de officiële opening van het ziekenhuis op 17 maart en de verhuizing van de eerste patiënten op 29 maart.

“Nu krijgt de rijweg tussen de rotonde en Nieuwendorpe een herstelbeurt”, zegt schepen van Openbare Werken Christophe De Waele. “Vanaf maandag 27 februari wordt gestart met de voorbereidende werken. De eigenlijke werken nemen minimum drie weken in beslag, de tijd is afhankelijk van de weersomstandigheden. Er worden nieuwe rioolkolken gestoken en het wegdek wordt opnieuw geasfalteerd. De R43 tussen de rotonde en Nieuwendorpe wordt gedurende de periode van de werken eenrichtingsverkeer in de richting van Nieuwendorpe. Het verkeer wordt omgeleid via Nieuwendorpe en de Nijverheidskaai.”

De Raverschootstraat wordt tijdens de werken afgesloten ter hoogte van de Ringlaan en die kruising wordt vanaf eind maart heringericht als verkeersveiliger kruispunt.

De Raverschootstraat krijgt een rechts-in rechts-uit structuur. Dwarsbewegingen in de Raverschootstraat over de Ringlaan zijn niet meer mogelijk voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers blijft de oversteek van de Ringlaan mogelijk, zij kunnen aan weerszijden van de Raverschootstraat de Ringlaan met het middeneiland in twee fasen oversteken. De oorspronkelijk aangekondigde fietserstunnel of fietsersbrug komt er niet.

BRON: www.nieuwsblad.be

Related posts