Twintigste tweedehandsbeurs Gezinsbond

Afgelopen zaterdag kon je in de Bijenkorf terecht voor een nieuwe tweedehandsbeurs. 85 gezinnen schreven zich in, ruim dertig procent van de aangeboden spullen werd verkocht.

De tweedehandsbeurs van de Asseneedse Gezinsbond is uniek. De verkopers brengen hun gelabelde spullen binnen, de Gezinsbond verkoopt ze voor u en ’s avonds kan de winst opgehaald worden. In totaal brachten 85 gezinnen ruim drieduizend spullen binnen, gaande van kinderkleding, speelgoed over kinderfietsen en –boeken tot baby-uitzet. De gelabelde spullen werden per maat/soort/kleur/geslacht gesorteerd, uitgestald en anoniem verkocht. Aan de kassa werden de labels verwerkt en zo wist men welke verkoper hoeveel verkocht.

Twintig jaar terug begon men met de eerste verkoop in het Sint-Pietershof maar wegens verbouwingswerken week men uit naar de sporthal van de gemeenteschool, nu is de Bijenkorf ‘the place to be’. “Over de opkomst van afgelopen zaterdag zijn we heel tevreden”, zegt Inge Camphens, “daardoor halen we ook dit jaar het gemiddelde van de verkoop, die draait telkens rond de dertig procent van de aangeboden artikelen”, zegt de verantwoordelijk van de tweedehandsbeurs bij de Gezinsbond.

BRON: www.niewsblad.be

Related posts