Eeklo – Wagenbrand achter Yeti vermoedelijk aangestoken

Een wagen die achter karting en bowling Yeti op de Leopoldlaan in Eeklo geparkeerd stond, is in de nacht van maandag op dinsdag vermoedelijk in brand gestoken. De auto brandde helemaal uit, de zaak liep beperkte schade op.

Rond 1.15 uur werd uitbater Christophe Van Den Berghe wakker gebeld met de melding dat een wagen achter zijn zaak Yeti in brand stond. “Het was de wagen van een vriend van me, hij had die gekocht om er nog wat aan te werken”, vertelt Van Den Berghe. De brandweer ging de vlammen te lijf, maar kon niet vermijden dat de wagen volledig uitbrandde. Omdat Yeti maandag gesloten was, waren er geen klanten.

Omdat er een vermoeden is dat iemand de brand aanstak, liet het parket Oost-Vlaanderen een branddeskundige ter plaatse komen. Momenteel loopt het onderzoek en kan het parket geen uitsluitsel geven over een eventuele brandstichting. Van Den Berghe is zeker dat er kwaad opzet in het spel is. “Iemand heeft de wagen verplaatst en in brand gestoken”, zegt hij. “Hij zou nog op twee andere plaatsen geprobeerd hebben brand te stichten. Er zijn camerabeelden van de voorkant en de zijkant van het gebouw, waarop verdachte activiteit te zien is. Die zijn bij de politie. Gelukkig is de dader geen klant.”

(WSG)

BRON: www.hln.be

Related posts