Kaprijke – Deel Plein en Molenstraat krijgen vernieuwd elektriciteitsnet

Vanaf 1 maart 2017 zal de firma Hardo uit Lokeren – in opdracht van Eandis – het elektriciteitsnet vernieuwen in een deel van de dorpskern van Kaprijke.

Aanleiding van de vernieuwing is de inplanting van een nieuwe cabine op het kerkhof en de geplande werken aan de zuidzijde van het Plein, de zogenaamde “dorpskernvernieuwing fase 2”. De werken zullen ongeveer één maand in beslag nemen.

Voorlopig worden in deze zone enkel de leidingen van de woningen aan de gewestweg meegenomen. Ook in de Molenstraat zal het elektriciteitsnet aan weerszijden van de weg vernieuwd worden in een tweede fase van deze werken. De ventwegen van de Paardenmarkt worden nog niet meegenomen in de aanleg van nutsleidingen, maar ook deze zullen in een later stadium vernieuwd worden. Dit gebeurt nog voor de start van de eigenlijke wegeniswerken, die dit najaar op het programma staan.

De rotonde zal gedurende de periode van de werkzaamheden steeds openblijven. Voor de werken aan de kant Plein-Paardenmarkt zal er voor het verkeer komende van de N49 (Expresweg) een omleiding voorzien worden langs de overzijde van het Plein. Het verkeer richting de N49 zal wel gewone doorgang hebben.

BRON: www.kaprijke.be

Related posts