Assenede – Het Landbouwershuis laatste keer open

Carnaval Assenede krijgt een mooi extraatje: het Landbouwershuis, dat zes jaar leeg stond, doet voor de gelegenheid nog twee keer open. Daarna wordt het een volledig nieuwe zaak met een nieuwe naam.

Het Landbouwershuis is een van de laatst overgebleven pareltjes op de Markt van Assenede. Het classicistische burgerhuis uit 1778, in het verleden de woning van de notaris en andere dorpsnotabelen, een kruidenierszaak en een herberg, stond de voorbije zes jaar leeg. Tot Andy Acke (35) en Tineke Dhooge (27) hun oog op het gebouw lieten vallen.

“Het kriebelde al langer om samen iets te doen in de horeca”, vertellen Andy en Tineke. “Het Landbouwershuis op de Markt was mooi en interessant, maar het was te duur. Omdat het te koop bleef staan, zakte de prijs en hebben we onze kans gewaagd. Het is een beschermd gebouw. We kunnen dus niet doen wat we willen. Het gebouw op zich, de vierkamerindeling boven, de schouwen, de sierplafonds en het vloertje moeten behouden blijven.”

Related posts