Vrijwilliger worden bij de brandweer?

Brandweerzone Centrum is op zoek naar ambulanciers en brandweermannen. “Het is een mooie bijverdienste, je wordt vergoed voor wat je presteert”, klinkt het op hun site.

Brandweer Zelzate en brandweer Assenede maken na de brandweerhervorming van 2016 deel uit van brandweerzone centrum. Die zone dekt een gebied vanaf de grens met Nederland tot een stuk aan de grens met West-Vlaanderen en tot een stuk onder Gent. Achttien vroegere korpsen maken er deel van uit.

Die zone is nu op zoek naar vrijwillige brandweermannen voor onder andere de posten Assenede, Deinze, Gavere, Lochristi, Melle, Merelbeke en Zelzate. Voor Assenede, Melle en Zelzate is men tevens op zoek naar ambulanciers.

Als brandweervrijwilliger sta je in voor verschillende uitvoerende taken in het kader van basisbrandweerzorg. Het is geen ‘nine-to-five job’, het is een job met grote verantwoordelijkheden en sterke burgerzin. De minimumleeftijd is 18 jaar en je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B. Als ambulancier sta je in voor het uitvoeren van medische handelingen bij dringende incidenten en verleen je bijstand bij zware brandweerinterventies. Ook hiervoor moet je aan die twee voorwaarden voldoen.

Per functie zijn er nog enkele bijkomende voorwaarden. Deze en andere informatie kan je vinden op de website van de brandweerzone centrum: https://www.brandweerzonecentrum.be/vacatures.

Solliciteren kan tot 15 maart via sollicitaties@brandweerzonecentrum.be of via 09/268.88.99.

Bron: NIEUWSBLAD en BRANDWEERZONECENTRUM.BE

Related posts