Goed rapport na verkeersveilige nacht

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd overal in Oost-Vlaanderen extra gecontroleerd op alcohol achter het stuur in het kader van de jaarlijkse verkeersveilige nacht. Met slechts 3 procent van de bestuurders die te veel op hadden, doet de provincie het beter dan vorig jaar, toen 4,8 procent van de chauffeurs gedronken had. Politiezone Meetjesland Centrum tekende van alle zones in de regio het hoogste percentage op. 14,6 procent of 6 van de 41 gecontroleerde chauffeurs had er een glas te veel op. Eén chauffeur had in de politiezone zo veel op dat hij zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen moest inleveren en ook een andere chauffeur, die onder invloed van drugs reed, zal het 15 dagen zonder rijbewijs moeten stellen. Maldegem is dan weer de beste leerling. Slechts 5 van de 497 bestuurders (1 procent) blies er alarm of positief. Ook daar moest een te beschonken chauffeur voor 15 dagen zijn rijbewijs afgeven. Met een totaal gemiddelde van 3 procent levert Oost-Vlaanderen het beste rapport af sinds 2005, toen men begon met aselectieve controles. (WSG)

Related posts